Kulturno-kognitivni potencial besedotvorne vrednosti besede - Tokarev, Grigorij Valerievič (Slavistična revija, 2017)
Predmet raziskave predstavljajo semantika, produktivnost in ustaljenost besedotvornih struktur in razmerij, tema raziskave je kulturno-kognitivni potencial besedotvorne vrednosti besede, cilj razprave pa preučitev kulturnih vidikov kategorizacije vedenj s tvorjenkami. Razprava nadaljuje znanstveno diskusijo o kulturno-kognitivnem potencialu tvorjenk, začeto v delih A. Wierbicke, R. W. Browna, M. Forda, E. S. Kubrjakove idr.
Keywords: besedotvorje; categorization; conceptualization; derived word; kategorizacija; koncetualizacija; relevantnost; Russian; Russian language; ruščina; semantics; semantika; significance; tvorjenka; value; vrednost; word formation