Biološka pestrost gozdov - Čater, Matjaž (Gozdarski vestnik, 1995)
Prispevek podaja različne poglede na vsestranski in večplasten pojem biološke raznolikosti. Poleg tega prikazuje nekaj parametrov in pokazateljev za vrednotenje pestrosti ekosistemov ter nakazuje določene možnosti ohranjanja in pospeševanja biološke raznolikosti.
Keywords: biološka raznovrstnost; ekosistemi; gospodarjenje z gozdovi; gozdovi