Možnosti nadomeščanja elektrokemijskih postopkov nanašanja tankih zaščitnih prevlek z ekološko neoporečnimi PVD postopki - Panjan, Peter (Vakuumist, 1997)
Elektrokemijski postopki nanšanja kovinskih plasti na tehnološko pomembne podlage, so uveljavljeni postopki, ki izboljšajo lastnosti površin. V prispevku opisujemo osnovni princip elektro-kemijskega postopka nanašanja kovinskih plasti, njihove lastnosti in uporabo.
Keywords: tanke plasti; izdelava; elektrokemija; vakuumska tehnika; galvanska obdelava