"Campo" v Izoli - Ažman Momirski, Lučka (Urbani izziv, 2001)
Preobrazba izolskega parkirišča Lonka v trg je ena izmed aktualnih nalog prostorske politike v Izoli. Projekte za javni mestni trg na tej lokaciji so pripravile štiri vabljene skupine strokovnjakov. Namen prispevka je definiranje značilnih potez predlogov, združevanje teh predlogov glede na podobnosti značilnih potez v skupine in primerjanje skupin. Namen je iskanje tiste rešitve, ki je najboljša glede na strokovne ali/in razvojne zahteve.
Keywords: Izola; Lonka; mesta; mestne četrti; mestni predeli; trgi