Akad. prof. dr. Peter Fajfar izvoljen za člana NAE (Gradbeni vestnik, 2018)
Član matične sekcije gradbenih inženirjev, akademik in profesor Peter Fajfar, je bil izvoljen za tujega člana (forein member) Nacionalne inženirske akademije v Združenih državah Amerike (NAE, National Academy of Engineering) za "vodilno vlogo pri razvoju nelinearnih metod za potresno analizo konstrukcij. Izvolitev v NAE je med najvišjimi priznanji, ki jih podeljujejo za izjemne dosežke pri raziskavah, v praksi, izobraževanju in publiciranju. Med člani NAE, ki je bil ustanovljen 1964, do zdaj še ni bilo Slovenca.
Keywords: gradbeništvo; National Academy of Engineering