Vročanje in vsebina odpovedi pogodbe o zaposlitvi po ZDR-1 - Robnik, Ivan (Delavci in delodajalci, 2016)
Z zahtevo po pisni obliki odpovedi pogodbe o zaposlitvi so povezana vprašanja o njeni vsebini in vročitvi, posebej ko gre za vročitev odpovedi delavcu. Kot obvezno vsebino odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki jo poda delodajalec, ZDR-1 zahteva pisno obrazložitev dejanskega razloga za odpoved, vročitev odpovedi pa je poenostavil tako, da je na delavcu odgovornost za njen prevzem oziroma odklonitev prevzema odpovedi, ki jo delodajalec vroča na zakonit način. To v praksi odpira kar nekaj vprašanj.
Keywords: delovna razmerja; delovno pravo; odpoved; pogodba o zaposlitvi; pravna ureditev; prenehanje