On the Bailiandong Culture - Guoxing, Zhou (Documenta Praehistorica, 2000)
Najdišče v jami Bailiandong so odkrili leta 1956, ga izkopali in med leti 1980in 1982 od vodstvom Prirodoslovno-zgodovinskega muzeja iz Pekinga ter Mestnega muzeja iz Liuzhouja objavili preliminarne rezultate. Nadaljne raziskave med leti 1991 in 1993 je financiral Kitajski nacionalni sklad za znanost. Odkrili smo, da je med jamskimi depoziti pri kontinuiranih kulturnih plasteh od poznega paleolitika do neolitika, ki vključujejo tudi prehodno fazo. Izdelali smo nov okvir za baliandongško kulturno zaporedje. Jama Bailiandong je neprecenljive vrednosti pri raziskovanju paleolitika v neolitik na južnem Kitajskem.
Keywords: Kitajska; provinca Gianxhi; Bailiandonk; paleolitik; neolitik; tranzicija