Vrednotna naklonjenost delu na domu med prebivalci Slovenije - Blatnik, Tilen Jernej (Družboslovne razprave, 2020)
S pandemijo covida-19 prihaja do naraščajočega trenda uveljavljanja dela na domu. Ključni cilj tega članka je preveriti, ali so prebivalci Slovenije delu na domu naklonjeni. Na podlagi relevantne literature so najprej predstavljene posledice dela na domu, ki so razvrščene glede na področja, na katerih se pojavljajo (organizacije, posamezniki in družine ter družba in prostor). Naklonjenost posledicam pa se preverja na podlagi statističnih podatkov o vrednotni orientaciji, ki izhajajo iz raziskav Slovenskega javnega mnenja. Ker večina posledic kaže na to, da delo na domu posameznikom in njihovim družinam prinaša osebne koristi, podatki o vrednotni orientaciji pričakovano kažejo, da jih prebivalci Slovenije v večini podpirajo in so posledično vsaj v osnovi delu na domu naklonjeni
Keywords: coronavirus; Covid-19; delavci; delo na domu; epidemic; epidemije; koronavirus; naklonjenost delu na domu; preference for work from home; value orientation; vrednotna orientacija; work from home; zaposleni