Uporaba prava EU v postopkih pred delovnimi sodišči - Mežnar, Špela (Delavci in delodajalci, 2018)
Avtorica analizira odločbo Ustavnega sodišča Up-561/15. Gre za vprašanje ustavnosodne kontrole odločitve najvišjega sodišča, da predhodnega vprašanja Sodišča EU glede razlage prava EU v postopkih pred delovnimi sodišči ne bo postavilo. Ustavno sodišče je v zadevi postavilo (visoka) merila, po katerih presoja ustavno skladnost uporabe t.i. doktrine C.I.L.F.I.T., C-283-81.
Keywords: 267. člen PDEU; Art 267 TFEU; fair trial; interpretation of EU Law; kršitev Ustave; pošten postopek; prehodno vprašanje; preliminary ruling; razlaga prava EU; violation of the Constitution