Problemi knjižnic in knjižničnega gradiva za slepe, slabovidne, slušno in drugače prizadete uporabnike - Jakopič, Bogo (Knjižnica, 1989)
V referatu sta predstavljeni knjižnici za slepe in slabovidne ter slušno in govorno prizadete otroke. Prikazana je problematika, ki izvira zlasti iz pomanjkanja finančnih sredstev za ustrezno delovanje teh knjižnic, vidna pa je tudi dokajšnja izključenost iz KIS Slovenije, zlasti iz sistema splošnoizobraževalnih knjižnic. Še posebej so predstavljene metode učenja branja pri slepih in slabovidnih otrocih
Keywords: knjižnice; knjižnični fondi; slepi; slabovidni; slušno prizadeti; branje; Slovenia; Slovenija