Les kot viskoelastičen material - Torelli, Niko (Les (Ljubljana), 2003)
Predstavljen je oris viskoelastičnega lezenja in mehanosorptivnega obnašanja lesa. Podani so detajli modeliranja stacionarnega lezenja in deformacije v pogojih spremenljive vlažnosti.
Keywords: les; lastnosti; viskoelastičnost; lezenje; deformacije