New data on Siphonaptera from Dinaromys bogdanovi (Rodentia: Muridae) - Brelih, Savo (Scopolia, 2000)
Z reliktne voluharice (Dinaromys bogdanovi) sva opisala eno novo vrsto in dve novi podvrsti: Rhadinopsylla dinaromydis sp. n., Ctenophthalmus nifetodes rosickyi ssp. n. in Ctenophthalmus nifetodes milenkovici ssp. n. Opisala sva tudi samico vrste Ctenophthalmus nifetodes krystufeki. Podajava nove podatke o razširjenosti nekaterih že znanih taksonov s tega gostitelja. Na reliktni voluharici sva prvič ugotovila vrsto Amphipsylla rossica. Podajava nove izsledke o podvrsti Ctenophthalmus nifetodes tvrtkovici.
Keywords: zoologija; zoology; sesalci; paraziti; bolhe; voluharice