Plačevanje nabave in uporabe elektronskih revij - Filipič, Roberta (Knjižnica, 2000)
Članek predstavi položaj elektronskih revij v strokovnem in znanstvenem komuniciranju, nabavo elektronskih revij ter modele plačevanja. Na podlagi raziskave je predstavljeno trenutno stanje strokovnih in znanstvenih elektronskih revij v slovenskih specialnih in visokošolskih knjižnicah, nabavna politika, dostop, odzivi uporabnikov ter pogled na prihodnost elektronskih revij v knjižnicah.
Keywords: elektronske revije; nabavna politika; specialne knjižnice; visokošolske knjižnice; Slovenia; Slovenija