Stranski liki v Sofoklovih tragedijah - Senegačnik, Brane (Primerjalna književnost, 2002)
Avtor se uvodoma dotakne problema določanja glavnih in stranskih likov v dramah ter predstavi specifične težave v zvezi s tem v antičnih tragedijah. Predlaga kriterij za določanje statusa dramskih likov v Sofoklovih delih. Kot važen element dramske resničnosti obravnava t. i. dramsko klimo. Pomen stranskega lika je predstavljen ob primeru lika vidca Tejrezije v Kralju Ojdipu.
Keywords: Sophocles, 495-406 pr.n.št.; stara grška tragedija; dramski liki; Kralj Ojdip