Plazemska sterilizacija - Mozetič, Miran (Vakuumist, 2001)
Prikazujemo osnovne mehanizme plazemske sterilizacije. Plazma ubija in razgrajuje mikoorganizme z UV-sevanjem, kemijsko razgradnjo in lokalnim ogrevanjem. V prispevku kratko opišemo vse tri načine delovanja plazme na mikroorganizme in ugotavljamo primernost različnih metod za sterilizacijo večjih prezračevalnih sistemov.
Keywords: vakuum; kisikova plazma; sterilizacija; antraks