Stavka in druge industrijske akcije - Novak, Janez (Delavci in delodajalci, 2012)
Namen članka je z analizo drugih pravnih ureditev prikazati različne pravne oblike industrijskih akcij. Posamezni pojmi so obravnavani tako, da je najprej opredeljen (splošni) pojem "industrijske akcije", nato pa splošni/tipični pojem "stavke" in še druge pravne oblike stavke, ki se razlikujejo od "standardne" oblike stavke. Končno so obravnavane druge industrijske akcije, med njimi tudi izprtje, kot bistvena delodajalčeva protiutež stavki.
Keywords: delovni spor; stavke; zaposleni