The identification of geosites as elements of geotourism offer in Kysuce region, Slovakia - Hronček, Pavel (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2017)
Prispevek se osredotoča na prepoznavanje razvojnega potenciala naravnih vrednot kot gradnikov geoturizma na severozahodu Slovaške (Kysuce). Naravne vrednote so predstavljene kot preostanki geološke in geomorfološke preteklosti v današnji pokrajini. Ključne naravne vrednote so kronološko sistematizirane in analizirane. Avtorji ugotavljajo, da je tovrstna pokrajina zaradi avtentičnosti in velike doživljajske zmožnosti izjemno zanimiva za geoturiste.
Keywords: geologija; geology; geomorfologija; geomorphology; naravna dediščina; Slovaška; tourism; turistična ponudba; turizem