Psihologija psihologije? - Žužek Kres, Martin (Psihološka obzorja (Ljubljana), 2008)
V članku je prikazana nova, nekonvencionalna zgodovina psihologije, poimenovana tudi kot psihologija psihologije, ki v nekaterih akademskih okoljih predstavlja raziskovalni pristop, ki omogoča na eni strani epistemološka prevrednotenja psiholoških konceptov in na drugi strani vpogled v družbeno umeščenost psihologije kot institucije. V članku je podan tudi institucionalni in referenčni oris miljeja, znotraj katerega se udejanja ta t.i. psihologija psihologije.
Keywords: psihologija; psychology; zgodovina psihologije; sociologija; sociology; antropologija znanosti