Učinki dela pri strojni sečnji - Košir, Boštjan (Gozdarski vestnik, 2004)
V sestavku so prikazani učinki strojev za sečnjo po tujih virih ter povzetek domačih meritev. Prikazani so rezultati poskusov iz Skandinavije ter povprečniučinki strojev za sečnjo glede na njihovo velikost ter drevesno vrsto. Domače številke so nastale v različnem času in razmerah, zato med seboj verjetno niso primerljive, vendar kažejo na možnost, da je strojna sečnja v nekaterih razmerah upravičena tudi pri nas. Omenjeni so tudi učinki zgibnih polprikoličarjev ter kombiniranega stroja za sečnjo in spravilo lesa.
Keywords: stroji; strojna sečnja; učinkovitost