Značilnosti zaposlitve ter udeležba v formalnem in neformalnem izobraževanju odraslih - Radovan, Marko (Organizacija (Kranj), 2009)
V prispevku želimo ugotoviti, kako se vključevanje zaposlenih v izobraževanje razlikuje glede na glavne sociodemografske značilnosti in značilnosti zaposlitve, kot so: poklic, položaj pri delu, velikost organizacije, vrsta delovnega razmerja in raba pisnih spretnosti pri delu. Izsledki kažejo, da so glavni dejavniki vključevanja v izobraževanje starost, poklicni položaj in velikost podjetja. Ugotavljamo, da se pomen opazovanih dejavnikov razlikuje glede na to, ali gre za vključevanje v formalno ali neformalno izobraževanje.
Keywords: podjetja; zaposleni; education; izobraževanje; kariera; Kariera people; motivacija; motivation; delovno mesto; izobrazba