Kaj imajo skupnega necenovni dejavniki konkurenčnosti in lokacija njihovega razvoja? - Makovec Brenčič, Maja (Akademija MM, 1998)
Prispevek predstavlja razvoj in sodobna izhodišča teorije konkurenčnosti. Članek končuje z ugotovitvijo o neustrezi razvitosti necenovnih dejavnikov in razvoja lokaliziranih prednosti v slovenskem gospodarstvu ter naniza področja,ki bi jih moralo slovensko gospodarstvo razvijati, da bi doseglo učinkovitejšo cenovno konkurenco na svetovnih trgih.
Keywords: corporation; izdelki; konkurenca; konkurenčnost; mednarodna trgovina; mednarodno trženje; podjetje