Nekaj napotkov za začetnike - Rener, Miljeva (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Medtem ko je odločitev o morebitnem operativnem posegu pri tipljivih spremembah odvisna predvsem od kliničnega vtisa in se klinik včasih odloča ne glede na izvide slikovne diagnostike, velja za netipljive spremembe, da se odločamo predvsem glede na mamografsko ugotovljeno stopnjo sumljivosti, včasihne glede na citološki ali celo histološki izvid. Seveda mora biti radiolog seznanjen s šibkimi stranmi vsake posamezne preiskave.
Keywords: Biopsy; Breast neoplasms; diagnostika; dojke; Mammography; mamografija; novotvorbe; Pathology; rak (medicina); Surgery; Ultrasonography