Linking Rings Structures and tetravalent semisymmetric graphs - Potočnik, Primož (Ars mathematica contemporanea, 2014)
V članku vpeljemo tako imenovane členske strukture, ki predstavljajo novo in zanimivo obliko simetrije v grafih. Členske strukture izvirajo iz raziskovanja štirivalentnih semisimetričnih grafov. Dokažemo, da so vsi štirivalentni semisimetrični grafi, ki premorejo cikle dolžine 4, dobljeni s preprosto konstrukcijo in členskih struktur. Nato predstavimo več konstrukcij členskih struktur.
Keywords: automorphism group; avtomorfizmi grup; cycle structure; grafi; graph theory; linking rings structure; locally arc-transitive graph; semisymmetric graph; simetrija; symmetry; teorija grafov; tranzitivni grafi