Leposlovje Milice S. Ostrovške v reviji Ženski svet (1923-1941) - Perenič, Urška (Slavistična revija, 2007)
Študija o Milici Schauo Ostrovški se deli na troje delov: v prvem oriše življenje in delo pisateljice in jo postavi v kontekst revije Ženski svet (1923-1941), da bi v drugem delu predstavila njeno tam objavljeno leposlovje (katerega pojav navezuje na širši družbeni okvir, medij objave in avtoričino osebno usodo), v tretjem delu pa se posveča vprašanju razmerja med revijalno in knjižno objavo, tako da upošteva in interpretira opombe literarne zgodovinarke Marje Boršnik k nekaterim izmed predstavljenih leposlovnih tekstov.
Keywords: 1. pol. 20. st.; Boršnik, Marja, 1908-1982; Ostrovška, Milica, 1907-; Slovene literature; slovenska književnost; slovenske pisateljice; Ženski svet