Anton Laschan pl. Moorland/ Anton Ritter Laschan von Moorland, zadnji nemški župan Ljubljane 1874-1882 - Peternel, Marija Mojca (Studia Historica Slovenica, 2017)
Metličan Anton Laschan je bil aktiven protagonist javnega življenja v drugi polovici 19. stoletja in je v precejšnji meri zaznamoval takratno politično dogajanje. Med različnimi službovanji naj izpostavimo funkcijo frankfurtskega poslanca v revolucionarnem letu 1848/1849 in seveda službo ljubljanskega župana med leti 1874-1882, saj gre za zadnjega nemškega župana v Ljubljani.
Keywords: biografije; Laschan, Anton Ritter; Slovenija; zgodovina; župani