Ali je položaj javnega uslužbenca drugačen od položaja delavca skozi vidik delovnega razmerja - Korpič-Horvat, Etelka (Delavci in delodajalci, 2014)
V prispevku avtorica išče odgovor na vprašanje, ali je položaj javnega uslužbenca drugačen od položaja delavca, če ta položaj ocenjujemo skozi vidik delovnega razmerja. Ali velja trditev, da je javni uslužbenec bolj varovan v delovnopravnem razmerju in zato v boljšem položaju kot delavec, ali pa se je z večjo izenačitvijo statusa javnega uslužbenca z delavčevim v zasebnem sektorju glede delovnopravnih razmerij ta položaj (pomembno) spremenil.
Keywords: delavci; delovno pravo; javna uprava; javni uslužbenci; pravno varstvo; zaposleni; zasebni sektor