Ali je Vinča predzgodovinska neolitska naselbina ali jonska kolonija? - Korošec, Josip (Arheološki vestnik, 1950)
Konec leta 1949 je bila dotiskana I. knjiga Zbornika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, v katerem je tudi študija univerzitetnega profesorja Miloja M. Vasića (str. 85 do 235; T. I.-XLV.) z naslovom "Jonska kolonija Vinča". Avtorjev prispevek je kritični pregled omenjene študije.
Keywords: archaeology; arheologija; Jonska kolonija Vinča; late Stone Age; mlajša kamena doba; poselitev; Recenzije; settlement; Vinča; Vinča Culture; vinčanska kultura