Lektoriranje govorjenega (gledališkega) besedila - Podbevšek, Katarina (Jezik in slovstvo, 1998)
Članek poskuša predstaviti lektoriranje govorjenih besedil, s posebnim poudarkom na gledališkem lektoriranju. Pri tovrstnem lektoriranju je bistveno razlikovanje med pisnim in govorjenim jezikovnim kodom, pretvarjanje iz zapisa v govor in poznavanje medija, v katerem bo pravorečno, stavčnofonetsko in nebesedno oblikovanje igralčevega govora v gledališki predstavi.
Keywords: lektoriranje; govorjeni jezik; gledališki jezik