Osvetljevanje kot predmet geografskega spoznavanja mest (na primeru Kopra) - Drozg, Vladimir (Revija za geografijo, 2011)
Prispevek govori o osvetljevanju mesta in geografski interpretaciji tega pojava. Oblikovanje nočne podobe mesta je pomemben del mestnega imidža. Geografski pristop k spoznavanju tega pojava se omejuje na vprašanja zakaj se osvetljuje, kako je osvetljeno in kdo osvetljuje. Spoznavanje osvetlitve je prikazano na primeru Kopra.
Keywords: geografija; geography; Koper; light; lightening; mesta; osvetljevanje; svetloba; urban geography; urbana geografija