Novejša sodna praksa Sodišča ES in Sodišča prve stopnje ES na področju prava konkurence Skupnosti - Brkan, Maja (Pravni letopis, 2009)
Avtorica obravnava novejšo sodno prakso Sodišča ES in Sodišča prve stopnje ES na področju prava konkurence Skupnosti. Izbrane so najpomembnejše zadeve s področja kartelnih sporazumov, zlorabe prevladujočega položaja, državnih pomoči in koncentracij, o katerih sta sodišči odločali pred kratkim. Avtorica umesti zadeve v teoretični okvir in analizira pomen te sodne prakse za razvoj prava konkurence Skupnosti. Slednjič analizira tudi pomen te sodne prakse za slovensko pravo in prakso.
Keywords: European Union; Evropska unija; konkurenca; konkurenčno pravo; Sodišče Evropskih skupnosti; sodna praksa