Recepcija Goethejevega Fausta pri Slovencih - Bernik, France (Primerjalna književnost, 1999)
Razprava poskuša opisati recepcijo ene najpomembnejših dram nemške in svetovne književnosti na Slovenskem, ugotoviti, kako so Goethejevega Fausta sprejemali strokovno kvalificirani bralci - prevajalci, literarni ustvarjalci, kritiki in literarni znanstveniki različnih usmeritev. Pri tem se ne ustavlja ob številnih omembah Fausta ali mimogrednih namigih nanj v tisku, temveč upošteva zaokrožene, bolj ambiciozno zastavljene poglede na osrednje Goethejevo delo, ki jih je zabeležila slovenska publicistika ob njegovih prevodih, delnih in celovitih, ali ob pesnikovih obletnicah in jubilejih.
Keywords: Goethe, Johann Wolfgang von, 1749-1832; nemška književnost; German-language literature; Goethe, Johann Wolfgang von: Faust; literarne študije; prevodi