Dostojanstvo: avtonomija ali omejitev? - Logar, Tea (Revus (Ljubljana), 2009)
Stephanie Hennette-Vauchez v članku A Human Dignitas? utemeljuje genealoško povezavo med starodavnim pravnim principom dignitas in sodobnejšim načelom človeškega dostojanstva, na katerem temeljijo argumenti v prid zakonske prepovedi nekaterih praks, za katere se vpleteni odločijo avtonomno (na primer evtanazija in prostitucija). Pričujoči pregled vsebuje predstavitev in kritično analizo avtoričinega argumenta.
Keywords: avtonomija; človekovo dostojanstvo; omejitev