Seniška pesmarica iz 1864 - Kozar-Mukič, Marija (Traditiones (Ljubljana), 1999)
V Prekmurju in Porabju je od 17. do 20. stoletja nastalo okoli sto rokopisnih pesmaric. V gornjeseniški katoliški rokopisni pesmarici je od 76 pesmi 18 bilo zapisanih že v starejši Martjanski pesmarici. Novoletna koledna pesem "Naraudo Szeje Kráo Nebeszki" - ki je prevod madžarske iz 16. stoletja - priča o starosti in mogoče tudi izviru šege
Keywords: ethnology; etnologija; ljudsko slovstvo; oral literature; ljudske pesmi; Ethnopoetics