"Kot pravi Boetij ---" - Sukljan, Nejc (Muzikološki zbornik, 2015)
Prispevek obravnava povezave med dvema izmed pomembnejših glasbenoteoretskih traktatov, Temelji harmonike Gioseffa Zarlina in Temelji glasbe Anicija Manlija Severina Boetija. Odgovoriti skuša na vprašanje, v kolikšni meri se Zarlino navezuje na Boetija in prevzema njegove misli ter v kolikšni meri se od njega odmika.
Keywords: Boethius, Anicius Manlius Severinus; glasbena teorija; renesansa; Zarlino, Gioseffo