The scholar versus the pagan on Greencraft tree walks - Van Gulik, Léon A. (Traditiones (Ljubljana), 2012)
Članek predstavi etnografijo rituala hoje okrog dreves belgijskega gibanja Greencraft Wicca. Opis služi kot pomoč za razpravo o pojmih refleksivnosti, reaktivnosti in dvojne hermenevtike. Na podlagi interpretacije podatkov avtor ugotovi, da je dvojna hermenevtika problem različnih kontekstov in ne toliko različnih skupin. Prilagoditev in razrešitev dvomov sta izpostavljeni kot načina preseganja nesporazumov med raziskovalcem scholar in raziskovanim.
Keywords: ethnology; Etnologija; customs; Šege; Rituali; Belgija; Hermenevtika; Verovanje; Obredi; rituals; hermeneutics; ljudska verovanja; ljudski obredi; ljudski običaji