Ples za starejše v vsakdanjem življenju - Kralj, Neva (Šport (Ljubljana), 2018)
V prispevku predstavljamo pomembnost plesa v našem življenju. Praksa z različnimi starostnimi skupinami to vsakodnevno potrjuje. Za ples ni nikoli prepozno, pa tudi prezgodaj ne. Svojevrsten ples je že guganje dojenčka v maminem naročju. V zgodnji dobi ples vpliva na otrokov telesni, gibalni, spoznavni, čustveni in socialni razvoj, v odraslem obdobju vsestransko bogati človeka in uravnoveša organizem, v zrelih letih pa ohranja umske sposobnosti, fleksibilnost, koordinacijo in nenazadnje tudi socialno življenje. Starejši zažarijo, ponovno zaživijo in se "prebudijo". Če vse podpremo še z energijo skupine, so koristi in učinki še toliko močnejši.
Keywords: kvaliteta življenja; ples; starostniki; vadba; zdravje