Europa und wir Anderen - Riha, Rado (Filozofski vestnik, 1993)
Prispevek analizira vlogo, ki je v diskusiji o evropski postnacionalni identiteti pripisana Kantovi pojmovni dvojici določujoča razsodna moč - reflektirajoča razsodna moč. Funkcijo obeh načinov razsojanja prispevek analizira na Bosni kot "primeru demokratskega pravila". Pri tej analizi se opira na Lacanove formule seksuacije
Keywords: democracy; demokracija; Europe; Evropa; filozofija politike; narodna identiteta