Proliferacijski testi - Dariš, Barbara (Kemija v šoli in družbi, 2018)
Pri gojenju in testiranju celic v laboratoriju se proliferacijske teste redno uporablja za ugotavljanje rasti celic in vpliva testiranih snovi na celice. Obstaja več različic proliferacijskih testov, vsi pa pokažejo, ali pri določenih pogojih celice uspešno rastejo in se delijo.
Keywords: celice v kulturi; proliferacijski testi; testiranje