E-učenje, značilnosti in izhodišča za uporabo v knjižnici - Novak Zabukovec, Vlasta (Šolska knjižnica, 2012)
Informacijsko-komunikacijska tehnologija je omogočila hiter in intenziven razvoj e-učenja. Definicij e-učenja je veliko, saj lahko na proces učenja v e-okolju gledamo z različnih perspektiv. Zato bodo v prispevku definicije predstavljene, večji poudarek pa bo na umestitvi e-učenja v šolsko okolje. V nadaljevanju bo govora o učnih spretnostih, potrebnih za uspešno učenje v e-okolju. Prispevek pa bo zaključen s primerjavo med tradicionalnim in e-učenjem. Takšna struktura prispevka naj bi omogočala aplikacijo spoznanj o e-učenju tudi v knjižnično okolje.
Keywords: e-učenje; IKT; informacijsko-komunikacijska tehnologija; učne spretnosti