Termično inaktiviranje lesne površine - Šernek, Milan (Les (Ljubljana), 2002)
Opisan je pojav neaktivne lesne površine, ki nastane zaradi izpostavitve lesa visokim temperaturam. Navedeni so dejavniki in njihov vpliv na površinske lastnosti lesa. Razloženi so fizikalni in kemijski mehanizmi, ki so lahko vključeni v inaktiviranje lesne površine. Pojasnjen je vpliv termičnega inaktiviranja lesne površine na lepljenje z lepili na vodni osnovi.
Keywords: les; površinske lastnosti; vpliv temperature; adhezija