Evaluation of successful treatment of patients with unilateral functional crossbite - Fekonja, Anita (Acta medico-biotechnica, 2021)
Enostranski funkcionalni križni griz (EFKG) je ena najpogostejših ortodontskih nepravilnosti v mlečnem in zgodnjem menjalnem obdobju. Spremlja ga lateralni zdrs spodnje čeljustnice ter neskladje zgornje in spodnje središčnice zobnega loka zaradi ožje zgornje čeljustnice. S študijo smo želeli oceniti učinkovitost zgodnje obravnave EFKG s funkcionalnim ortodontskim aparatom po Fränkelu tip 3 (FR–3).
Keywords: facial asymmetry; Fränkel functional regulator; križni griz; obrazna asimetrija; orthodontic treatment; ortodontski aparat; ortodontsko zdravljenje; Unilateral functional crossbite