Spletni portal kot informacijski vir za spodbujanje razvoja in raziskovanja e-izobraževanja v Sloveniji - Bregar, Lea (Uporabna informatika (Ljubljana), 2004)
Spletni portali se uveljavljajo kot pomembna informacijska podpora v razvoju izobraževanja, njihov pomen pa se še povečuje. Prispevek obravnava uporabnost spletnega portala kot orodja za spodbujanje razvoja in raziskovanja e-izobraževanja v Sloveniji. Razvoj portala o e-izobraževanju je eden od podprojektov, ki so potekali v obdobju 2002-2004 v okviru projekta Poučevanje in učenje na daljavo, ki ga je financiralo Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport. Prispevek preučuje konceptualna vprašanja spletnih izobraževalnih portalov in v tem okviru analizira vlogo spletnega portala o izobraževanju v Sloveniji. Predstavljena so tudi razvojna strategija, vsebina in tehnična podpora portala o e-izobraževanju v Sloveniji.
Keywords: didactic use of computer; didaktična uporaba računalnika; distance study; higher education; internet; izobraževanje na daljavo; portali; študij na daljavo; visokošolsko izobraževanje