Groups of Ree type in characteristic 3 acting on polytopes - Leemans, Dimitri (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Vsaka Reejeva grupa ?$R(q)$?, kjer je ?$q \ne 3$? liha potenca števila 3, je grupa avtomorfizmov abstraktnega regularnega politopa, vsak tak politop pa je regularen polieder (zemljevid na ploskvi). Vendar pa skoraj enostavna grupa ?$G$?, kjer je ?$R(q) < G \le \text{Aut}((q))$?, ni C-grupa in zato ni grupa avtomorfizmov abstraktnega regularnega politopa nobenega ranga.
Keywords: abstraktni regularni politopi; majhne Reejeve grupe; permutacijske grupe; strunske C-grupe