Razogljičenje in rekristalizacija neorientirane elektro pločevine - Steiner Petrovič, Darja (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Opredelili smo kinetiko razogljičenja hladno valjane neorientirane elektro pločevine industrijske izdelave ter hkrati zasledovali proces tudi v hladno valjanih trakovih iz dveh vrst jekel za neorientirano elektro pločevino, ki sta bili izdelani v laboratoriju, s taljenjem v vakuumski indukcijski peči. Vzorce vseh treh neorientiranih elektro pločevin smo žarili v atmosferi vlažnega vodika pri različnih temperaturah, različnih vlažnostih vodika ter različnih časih in analizirali koncentracijo ogljika. Rast rekristaliziranih zrn smo določili v nerazogljeničenih neorientiranih elektro pločevinah glede na mikrostrukturo in merjenje poprečne velikosti rekristaliziranih zrn.
Keywords: Metallurgical and Materials Engineering; metalurgija; elektropločevina; rekristalizacija; razogljičenje