Razširjenost kajenja med medicinskimi sestrami in zdravstvenimi tehniki v Pomurju ter njihova vloga v boju proti kajenju - Šuklar, Suzana (Obzornik zdravstvene nege, 2000)
V Pomurju danes kadi več kot ena tretjina medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov, kljub temu, da jih večina meni, naj zdravstveni delavci ne bi kadili, ker bi morali biti za vzgled drugim.
Keywords: Health education; kajenje; medicinske sestre; Nurses; Pomurje; Smoking; Smoking cessation; Tobacco use disorder; zdravstvena vzgoja