K metodologiji dialektologije jezikovnih družin: sklepanje o obstoju narečnega areala - Klemenčič, Simona (Slovenski jezik, 2007)
V članku avtorica analizira postopke, ki privedejo do sklepa, da je v predhistoričnem času obstajal neki narečni areal, torej jezikovna povezava med dvema ali več prasorodnimi jeziki na znanem ali neznanem zemljepisnem področju. Na primeru hipotetičnega antičnobalkansko-baltsko-slovanskega narečnega areala z aplikacijo teorije argumentacije izlušči tipične napake pri sklepanju.
Keywords: dialectology; dialektologija; Slovene; slovenščina