Romanske izposojenke v botanični terminologiji Slovenske Istre - Cossutta, Rada (Annales. Series historia et sociologia, 1999)
Prispevek obravnava primere romanskih izposojenk, ki pripadajo različnim plastem in so del gradiva, zbranega za doktorsko nalogo v letih 1988-90. Številni romanizmi pričajo o stalnih medsebojnih stikih prebivalstva, tako da je pojav interference eden najvidnejših še danes.
Keywords: Istra; jezikoslovje; narečja