Digitalno kartografsko gradivo, nov izziv kartografskih zbirk - Šolar, Renata (Knjižnica, 2003)
Avtorica v članku ugotavlja razlike med digitalnim in tradicionalnim kartografskim gradivom ter izpostavlja posebnosti njihove bibliografske obdelave. Navaja in opisuje tudi osnovne geoprostorske standarde, ugotavlja stanje na področju digitalnega kartografskega gradiva v Sloveniji ter opisuje izkušnje z digitalnim kartografskim gradivom drugod po svetu.
Keywords: kartografsko gradivo; kartografske zbirke; bibliografski opis; digitalizacija; digitization