Lastništvo v zemljiškokatastrskem in zemljiškoknjižnem operatu - Brumec, Miran (Geodetski vestnik, 1997)
V članku so navedene nekatere nedorečenosti v predpisih in v načinu dela, ki povzročajo neskladnost lastništva v zemljiškoknjižnem operatu. Zaradi neskladnosti je delo geodetske službe na prvi stopnji in pooblaščenih geodetskih izvajalcev ovirano. Zakon o zemljiški knjigi bosta temelja za ureditev razmer.
Keywords: geodezija; lastništvo; nepremičnine; zemljiška knjiga; zemljiški kataster