Raven hrupa v delovnem okolju ob upoštevanju različnih poprav - Fras, Vlado (Strojniški vestnik, 2003)
Podani so rezultati raziskave, s katero smo naredili primerjavo med ravnimi hrupa v delovnem okolju ob upoštevanju različnih poprav (impulzne, kakor to določa nova slovenska zakonodaja, in tonske, kakor je podana v standardu ISO 9612 in tudi brez njih. Meritve smo opravili v treh podjetjih kovinskopredelovalne industrije. Analiza je bila opravljena z namenom, da bi videli, kakšen je dejanski vpliv posamezne priprave na dnevno izpostavljenost delavca hrupu (predvsem tonske priprave, ki je nova zakonodaja ne predvideva). Rezultati so pokazali, da gre za statistično pomembno razliko z veliko stopnjio zaupanja med posameznimi popravami
Keywords: ravni hrupa; poprave tonske; poprave impulzne; analize frekvenčne; delovno okolje; hrup; meritve; frekvenčna analiza